Helge ja sõbralik maailm, milles suurt rolli mängivad sõna ja lugu

Copy
Kogu suguvõsa suvelavastus «Suur Boy ja Väike Boy» on Saksa kirjaniku James Krüssi samanimelise jutustuse dramatiseering. Kui Krüssi on Viljandis mängitud varemgi, siis Uueveski on lavastuspaigana uus koht.
Kogu suguvõsa suvelavastus «Suur Boy ja Väike Boy» on Saksa kirjaniku James Krüssi samanimelise jutustuse dramatiseering. Kui Krüssi on Viljandis mängitud varemgi, siis Uueveski on lavastuspaigana uus koht. Foto: Kevin Kohjus

Eesti suvelavastuste häll Viljandi pakub sel aastal teatrielamuse Uueveski orus, kus on lavale toodud «Suur Boy ja Väike Boy», mis põhineb James Krüssi autobiograafiliste sugemetega lasteraamatul «Minu vaarisa ja mina».

Uueveski on lavastuspaigana Viljandis uus, James Krüssi teoseid on laval olnud varemgi. 1996. aastal lavastas Andres Noormets Ugalas Saksa autori vahest ehk kuulsaima teose «Timm Thaler ehk Müüdud naer». Selle lavastuse kandvas rollis oli toonane kultuurikolledži näitlejatudeng Tanel Ingi ning kasutati Ugala suure lava mitmekülgseid võimalusi, et anda saatanlikule ja muinasjutulisele teosele võimsust ja vaatemängulisust. Tõnis Mägi loodud ja esitatud isa laul Timmile jäi aga teatrilaulude kullafondi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles