Minister esineb folgipeol vanas pesumajas

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Praegu ministriametit pidav Heidy Purga on DJ-na tegutsenud paar aastakümmet. Siin kandis on teda saanud kuulata mitmel folgifestivali järelpeol ja muulgi puhul. See foto pärineb eelmise aasta 12. veebruaril Abja-Paluojal olnud poksivõistluselt.
Praegu ministriametit pidav Heidy Purga on DJ-na tegutsenud paar aastakümmet. Siin kandis on teda saanud kuulata mitmel folgifestivali järelpeol ja muulgi puhul. See foto pärineb eelmise aasta 12. veebruaril Abja-Paluojal olnud poksivõistluselt. Foto: Marko Saarm

Viljandi folgipeo programmijuhi Tarmo Noormaa andmetel peaks see olema esimene kord, kui pärimusmuusika festival esineb mõni ametis oleva minister. Reede õhtul astub koos näitlejanna Henessi Schmidtiga üles kultuuriminister Heidy Purga ja mängib folgifestivali järelpeol plaate.

Noormaa seletusel on Tartu tänav 24/26 asuva kunagise pesumajakompleksi hoovis peetav järelpidu festivali ametlikus programmis, aga seda korraldab tegelikult kollektiiv Must Mesi, mille eestvedaja ongi Heidy Purga. "Oktoobris istusime maha ja leppisime Heidyga kokku, et teeme taas järelpeo. See oli tükk aega enne, kui temast sai kultuuriminister," meenutas Noormaa.

Pärast ministriks saamist taandas Purga end küll korraldamisest ja andis ohjad üle oma kaaslastele, aga esinema saab ta tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles