Kadunud äridaam Enelin Meiusi naaseb koduvalda arendama

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enelin Meiusi aastal 1993.
Enelin Meiusi aastal 1993. Foto: Peeter Langovits

1990. aastate algul Eesti ärieliiti kuulunud ning nüüdseks peaaegu 15 aastat avalikkuse silmist kadunud olnud Enelin Meiusi hakkab kahe kuu pärast Saarepeedil toidukohta pidama.


Saarepeedi vallavalitsus soovis rahvamajas taastada söögikoha ning korraldas toitlustaja leidmiseks enampakkumise. Suur oli vallarahva üllatus, kui võitjaks osutus praegu Moskvas haiglas viibiv Enelin Meiusi, kellele juriidilist nõu annab tippadvokaat Viktor Kaasik.

Eile «Sakalaga» telefonitsi ühendust võtnud Enelin Meiusi teatas, et mõte rajada Saarepeedi rahvamajja vähemalt kaks toidukohta on üks osa tema Eestisse naasmise plaanist. Märtsi lõpul kolib ta Eestisse ning teiste suurte ettevõtmiste seas on tal kavas toetada Saarepeedi valla arengut. Enelin Meiusi on pärit selle valla Oru talust ning praegu elab seal tema ema.

«Meedia on minu kohta levitanud valeinfot, nagu oleksin suurte võlgade tõttu Eestist pagenud,» rääkis ta. «Olen uurinud, kellele ma need väidetavad 16 miljonit krooni võlgnen, ja selgub, et mul pole seda kellelegi tagasi maksta.» Seepärast peab Meiusi plaani aidata oma rahaga kogu Eesti ühiskonda.

Lähemalt loe neljapäevasest "Sakalast"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles