Tintura esitleb oma kolmandat albumit folgifestivali teisel päeval

Sakala
Copy
Elektroonilise pärimusmuusika ansambel Tintura esitleb kolmandat albumit "Tee Säärekülast" Viljandi pärimusmuusika festivalil.
Elektroonilise pärimusmuusika ansambel Tintura esitleb kolmandat albumit "Tee Säärekülast" Viljandi pärimusmuusika festivalil. Foto: EVE NAABER

Elektroonilise pärimusmuusika ansambli Tintura kolmas album "Tee Säärekülast" on täis julgeid värve ja katsetusi Eesti rahvalaulutraditsioonist, maailmamuusikast ning hiphopi rütmidest. Sämplitena kõlavad leiud nii Eesti 1980. aastate levimuusika arhiivist kui ka sama ajastu arhiivisalvestistelt üle maakera.

Tintura firmamärgiks olnud linna- ja külakultuuri sundimatu liitmine leiab uues materjalis värskeid varjundeid ja kompleksivabu tõlgendusi, pannes unustatud rahvalaulud ja rahvapillide unikaalsed tämbrid kõrvuti kõlama tänapäevase kõlapildi ja elektrooniliste helidega. Albumi inspiratsiooniks on suuresti olnud Ingrid Rüütli kogutud Muhu ja Saaremaa rahvalaulud, mis on talletatud Eesti Rahvaluule Arhiivi.

Tintura on lisaks rahvalaulutekstidele alati teinud katsetusi Eesti luuletajate loominguga. Sel albumil kõlab üks üsna värske tekst, mille autor on luuletaja, kirjandusteadlane ja -terapeut Berit Kaschan. "Tiitrivõitja" kõlab plaadil spoken word‘i stiilis ehk melodeklamatsioonina näitleja Veiko Porkaneni esituses. Lisaks rõõmustab loos "Kuu oli eila" kuulajaid hoogsa saksofonisoologa džässmuusik Lauri Kadalipp. Palas "Endine hääl" kõlab Arno Tamme seade puhkpillikvartetile, milles musitseerivad noored talendid Kärt Katriin Nagel, Lisete Jürgenson, Aksel Vürst ning Triin Hordo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles