Viljandimaal toimetav bussifirma suurendas mullu kasumit

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandimaal sõitvad Atko bussid on värvitud eriilmeliselt ning teist värvi busse ettevõte maakonnas kasutada ei tohi.
Viljandimaal sõitvad Atko bussid on värvitud eriilmeliselt ning teist värvi busse ettevõte maakonnas kasutada ei tohi. Foto: Marko Saarm

Riigi tellimusel Viljandimaa liinidel sõitva ettevõtte Atko Bussiliinid tulud kasvasid mullu 2,3 protsendi võrra, 10,2 miljoni euroni ning ettevõte jäi 79 200 euroga kasumisse. Aasta varem oli kasum aga 12 400 eurot.

2022. aastal korraldas ettevõte liinivedu Viljandimaal, Pärnumaal, Jõgevamaal ja Valga linnas. Jaanuaris oli liinivedu ka Narvas ja Sillamäel. Maakondliku ühistranspordi korraldamise eest maksab enamasti Eestis riik, inimestele on mitmes maakonnas sõit tasuta ning piletimüügist ettevõte ei teeni.

Lisaks tehti tellimusvedusi ning Eesti Energia kontserni ettevõtete ja teiste ettevõtete töötajate vedusid. Tänavu on ettevõtte eesmärk jätkata sõitjateveo teenuste osutamist ning suurendada tellimusvedude osa käibes.

Keskmine töötajate arv taandatuna täistööajale vähenes mullu 12 inimese võrra, 30 töötajale. Suurema osa töötajaskonnast ettevõte rendib. Tööjõukulud kokku vähenesid aastaga viiendiku võrra, 616 700 eurole.

Atko Bussiliinid asutati 2003. aastal. Ettevõtte praegused tegelikud kasusaajad on Creditinfo andmeil 40-protsendise osalusega Kersti Sarapuu, 20-protsendise osalusega Kethrin Tomingas ja 20-protsendise osalusega Margo Tomingas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles