MULGI VALD Ärikülas juba korduvalt süttinud turbaraba läks taas põlema, päästjad panid tule levikule piiri

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Äriküla turbatootmisalal lahvatas põleng esimest korda 10. juunil, pärast seda on aunad korduvalt uuesti süttinud.
Äriküla turbatootmisalal lahvatas põleng esimest korda 10. juunil, pärast seda on aunad korduvalt uuesti süttinud. Foto: Marko Saarm

Pühapäeva hommikul süttis Ärikülas taas turbaraba, mis esimest korda läks põlema juuni alguses ning mida päästjad on korduvalt uuesti kustutamas käinud. Enne päästjate kohale jõudmist oli tuli jõudnud tuulega levima hakata ning päästeamet paneb südamele, et tuleohtlikud ajad looduses kestavad.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik sõnas, et päästjad said enne kella üheksat teate Ärikülas süttinud tulekahju kohta. Kohale rutanud päästjad avastasid, et süttinud oli turbaaun suurusega umbes 10 × 40 meetrit. "Tule levimise ohtu praegu enam ei ole ja päästjad on kohale jõudnud," kinnitas Kiik veidi enne kella kümmet pühapäeva hommikul. "Päästjad on basseini kohale viinud ja täidavad seda veega, kohale on sõitnud ka kopp, et aun lahti kaevata."

Päästjad avastasid suuremast suitsema läinud aunast umbes 30 meetri kaugusel teisegi, umbes paarikümne ruutmeetri suuruse väiksema tulekolde, kuhu tuli oli tuulega levida jõudnud. "See kustutati kiiresti ATV abil," rääkis Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles