PETUKAUP Eesti maasikaid soovinud viljandlane sai vastu pükse ja mõru maigu suhu. Maasikakasvataja: paraku täiesti igapäevane lugu (7)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Osaühing Kindel Käsi müüb turul maasikaid üksnes ühe kindla edasimüüja vahendusel Tallinnas Nõmme turul ja Tartu turul. Viljandis nad maasikaid ametlikult ei müü, ometi on Viljandi turul nende ettevõtte siltidega kaupa müügil ka praegu.
Osaühing Kindel Käsi müüb turul maasikaid üksnes ühe kindla edasimüüja vahendusel Tallinnas Nõmme turul ja Tartu turul. Viljandis nad maasikaid ametlikult ei müü, ometi on Viljandi turul nende ettevõtte siltidega kaupa müügil ka praegu. Foto: Jan Randar Raidma

Neljapäeval neli kilo kirjade järgi Tartumaal kasvatatud maasikaid ostnud viljandlane avastas õhtul maasikaid sööma asudes, et marjad on seest roiskunud. Maasikakasvatajale saadetud kirja peale sai ta aga teada, et on langenud päritolupettuse ohvriks. Sellised pettused on Eestis väga tavalised ning järelevalvet oluliselt karmistamata seda probleemi lahendada pole maasikakasvataja sõnutsi võimalik.

Viljandlane Peedu Põld ostis neljapäeva hommikul Viljandi turult neli kilo maasikaid. Maasikaid müünud meesterahvas väitis, et tegu on Eestis kasvatatud Sonata sordi maasikatega. Ka kasti küljes olev infokleeps andis Põllule teada, et maasikatootja peaks olema osaühing Kindel Käsi, mis tegutseb Tartumaal Nõo vallas. Põld ostiski heas usus neli kilo marju ja viis need koju.

Õhtul koos perega maasikaid sööma asunud Põld avastas seejärel, et maasikad süüa ei kõlba ning neil on vastik roiskunud maitse. "Lähemalt vaadates olid marjad seest pruunid," rääkis Põld, kelle sõnutsi väliselt riknemist märgata polnud. Kuna marjade söögikõlbmatus avastati õhtul, siis polnud neid ka võimalik tagasi müüjale viia.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles