OHTLIK VESI Kahe aasta jooksul pole Uueveski basseinide veeproov kordagi nõuetele vastanud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Uueveski bassein sai mullu kaasava eelarve raha eest uue väljanägemise ning ahvatleb ujuma. Paraku on vesi seal tervisele ohtlik.
Uueveski bassein sai mullu kaasava eelarve raha eest uue väljanägemise ning ahvatleb ujuma. Paraku on vesi seal tervisele ohtlik. Foto: Jan Randar Raidma

Kui mullu lasi Viljandi linnavalitsus Uueveski basseinide suplusvett kontrollida sellepärast, et seal ujunud lapsed läksid teineteise järel kupla, siis tänavu tervisemuredest teateid ei olnud, aga igaks juhuks tehtud proov näitas ikkagi, et seal ujuda ei tohi.

Tegelikult polegi terviseamet Uueveski basseinidest saanud sellist veeproovi, mis lubaks seal inimestel supelda. Nii kolibakteri kui soole enterokokkide näitaja on paigast ära ja ületavad lubatud lage. Mullu võttis amet linnavalitsuse tellimusel basseinidest kaks proovi ja mõlemad olid korrast ära, tänavu on võetud üks ja sellegi näitajad olid üle lubatud määra. Millal aga võeti basseinist veeproovi enne eelmist suve ja kas vesi kunagi on saanud laborist positiivse vastuse, pole linnavalitsusele teada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles