Paul Richard Laur kihutas Euroopa meistriks

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi ringrajapaadisõitja Paul Richard Laur (number 4) tuli eelmisel nädalavahetusel Lätis GT-15 klassis Euroopa meistriks.
Viljandi ringrajapaadisõitja Paul Richard Laur (number 4) tuli eelmisel nädalavahetusel Lätis GT-15 klassis Euroopa meistriks. Foto: Laura Lakovica

Eelmisel nädalavahetusel Lätis Aluksnes peetud juunioride paadiklassi GT-15 Euroopa meistrivõistlustel pälvis Euroopa meistri tiitli 14-aastane Viljandi ringrajapaadisõitja Paul Richard Laur.

Lätis läks rajale tihe võistlejate rivi, teiste seas tiitlikatsja Hendrik Arula, kes oli Lauri põhiline konkurent kõigis kolmes sõidus. Viljandi Nord Racing Clubi sõitjal õnnestus neis konkurente edestada ning neljandasse sõitu ei pidanud ta täisedu teeninuna minemagi.

Ajasõidus võttis Paul Richard Laur 0,4-sekundilise eduga Hendrik Arula ees võidu. Esimeses sõidus sai Arula Laurist parema stardi, kuid Laur suutis temast mööduda ja oli esimene. Teises võistlussõidus sai viljandlane parima stardi ja juhtis terve sõitu vältel. Kolmanda sõidu stardiga Laur ise rahule ei jäänud, seevastu suutis ta taas teisel ringil juhtima minna ning hoidis seda positsiooni. Neljandasse sõitu ei pidanud maksimumpunktid teeninud Laur minema ning tiitel kuulus talle. Pjedestaalile sai astuda ka Arula ning Eesti teenis kaks medalit. Kolmas oli lätlane Reinis Stūris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles