Karksi-Nuias renoveeritud kortermaja on ärgitanud teisigi Kredexilt toetust küsima

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mullu suve lõpul alanud renoveerimistööd on Karksi-Nuias Võidu tänav 1 elamul põhimõtteliselt ümber saanud. 
Mullu suve lõpul alanud renoveerimistööd on Karksi-Nuias Võidu tänav 1 elamul põhimõtteliselt ümber saanud. Foto: Erakogu

Kuigi Viljandis on juba päris palju kortermaju Kredexi toel värske ilme saanud, siis maakonnakeskusest väljaspool on pilt kesisem. Suve hakul sai Karksi-Nuias Kredexi toel renoveeritud korterelamu, mis on seal üks vähestest. 

"Kredexiga on meil selliselt tehtud vist üks esimesi maju üldse Karksi-Nuias," ütles Rene Mõts, kes on Võidu tänav 1 korteriühistu esimees. Ta lisas, et ettevõtmine on võrdlemisi ainulaadne kogu Mulgi vallas ning siin jääb üle tänada 18 korteriga maja elanikke, kes on renoveerimisplaani algusest saati olnud väga kannatlikud.

Nagu ütles ettevõtluse arendamise sihtasutuse ja Kredexi ühendasutuse kommunikatsioonispetsialisti Piret Malv, on 2014. aastast kuni taotlusvooruni selle aasta aprillis saanud Kredexilt renoveerimistoetuse otsuse 52 Viljandimaa korteriühistut, neist väljaspool Viljandi linna on pisut alla poole ehk 18 ühistut. Renoveerimisprojekte on toetatud Viiratsis, Võhmas, Jämejalal, Abja-Paluojal, Pollis, Suure-Jaanis, Olustveres, Päril ja Uusnas ning Ramsi alevikus.

Osaliselt on Kredexi toel renoveeritud ka sealsamas linnakeses Kivistiku tänav 1 korterelamu. Ühistu võttis 2008. aastal esmalt pangalaenu ja tegi sellega osa töid ära. 2011. aastal saadi lisaks Kredexi toetus, millega renoveerimist jätkati, ning senise D energiamärgise asemel on nüüd B. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles