UKSED VALLA Talude avamine loob naabrite vahel tutvusi

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Nagu ikka saab avatud talude päeval näha loomi, põllumasinaid ja iluaedu, maitsta kodurestorani toite, uudistada mahla- ja moositootmist, veinivabrikuid, turismitalusid ja muud põnevat, kuid kõigele sellele lisaks on see aeg talus justkui tore pidupäev, nagu oli mullu Pajumäel.
Nagu ikka saab avatud talude päeval näha loomi, põllumasinaid ja iluaedu, maitsta kodurestorani toite, uudistada mahla- ja moositootmist, veinivabrikuid, turismitalusid ja muud põnevat, kuid kõigele sellele lisaks on see aeg talus justkui tore pidupäev, nagu oli mullu Pajumäel. Foto: Elmo Riig

Nii oma nime kui omanike poolest üsna uus Sarviku talu Võrtsjärve läheduses ootab nädalavahetusel külalisi, sest siis on üle Eesti avatud talude päev. Viljandimaal tutvustab oma tegemisi üksjagu vanu tegijaid, kuid Sarviku pererahva näitel on ka uusi tulijaid.

"Oleme siis nii värsked asunikud," märkis Sarviku talu perenaine Kaie-Ly Sarv ja tähendas naerupahvakuga, et viis aastat tagasi kinkis mees naisele pulmadeks lagunenud maja. "Oleme siin kõpitsenud. Algul mõtlesime, et käime lihtsalt suvitamas, aga järjest rohkem armusime kohta ära ja nüüd elame siin."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles