Avatud talude päeval ootab Viljandimaal 17 talu

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Pajumäe talus saab uudistada veiseid ning näha, kuidas valmistatakse kohupiima.
Pajumäe talus saab uudistada veiseid ning näha, kuidas valmistatakse kohupiima. Foto: Elmo Riig

Üheksandat korda peetaval avatud talude päeval saab Viljandimaal käia 17 talus ja 11 neist on saabuval nädalavahetusel avatud kahel päeval. Viljandimaal võib muu hulgas uudistada marja- ning kalatalusid.

Nii Põhja-Sakala kui Viljandi vallas teeb ukse lahti kuus talu, Mulgimaal pääseb viide tallu. Põhja-Sakalas kuulub avatud talude sekka ka Olustvere teenindus- ja maamajanduskool, kellel on loomakasvatuse osakond ning kus tehakse muid põllutöö ja maaeluga seotud tegevusi.

Maakonnas saab vaadata veel alpakatalu, mitut iluaedadele keskendunud talu ja vähemalt kaht kalandusega seotud talu. Mõlemad on Võrtsjärve lähedal.

"Võimalust talusid külastada ning tutvuda maaelu ja -töödega on väga vaja, sest ikka ja jälle kuuleme lastest, kes arvavad, et leib ja piim tulevad poest. Kui me tahame oma põllumajandust säilitada, siis selleks on vaja säilitada side maaga," rääkis regionaalminister Madis Kallas.

Igal aastal on avatud talude päeval valitud välja ka sümboolne mõjuisik, kes edastab sündmuse sõnumeid ja olulisi teateid. Selle aasta mõjuisik on eesti tõugu hobuse varss Roosi, kes tuli ilmale 10. mail Teeääre tallis.

Roosi kaudu soovitakse pöörata Eesti hobusele suuremat tähelepanu, sest see põline tõug väärib säilitamist ja hoidmist. Roosiga saab tutvuda 16. juulil Järvamaa kutsehariduskeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles