SISSEASTUMINE Logistika mängib noorte koolivalikus tähtsat rolli ja toob põllumehed Olustverre

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Nagu Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppeosakonna sekretär Helme Uusen ütles, panevad kutsekooli võimalused imestama paljusid kooli uudistama tulnud noori ja eriti nendega kaasas olevaid vanemaid. 
Nagu Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppeosakonna sekretär Helme Uusen ütles, panevad kutsekooli võimalused imestama paljusid kooli uudistama tulnud noori ja eriti nendega kaasas olevaid vanemaid. Foto: Elmo Riig

Senine Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilaste vastuvõtt on näidanud, et põhikoolilõpetanutest on kõige suurem hulk kinnitanud pilgu põllumajanduse õppekavale ning kandideerijate huvi kooli vastu suurendab parem ligipääs võrreldes teise kutsekooliga, kus saab põllumajandust õppida. 

21 erialal, millele praegu vastuvõtt käib, oli reede hommikuks 223 kandideerijat ning nii kooli direktori Arnold Pastaku kui õppeosakonna sekretäri Helme Uuseni sõnul liigutakse eelmise aastaga sarnases heas rütmis. Kuigi valdkonnapõhiselt on koolil võimalus kohtade arvu veidi reguleerida, ootab kokkuvõttes täitmist 334 õppekohta ja seda on Uuseni arvates ka üsna reaalne saavutada. Vähem on veel lihatehnoloogi- ja sekretärikandidaate, kuid neid tuleb tema ütlemist mööda kindlasti juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles