Maanteeameti juht sattus ministeeriumi luubi alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ütleb, et suusatas tööst vabal ajal oma raha eest.
Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko ütleb, et suusatas tööst vabal ajal oma raha eest. Foto: Andres Haabu / Postimees

Maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko võttis omaks, et veetis Šveitsis ja Rootsis ametialase lähetuse ajal vaba aega suusatades.

Tsäkko sõnul käis ta koos viie kolleegiga Šveitsis suusatamas, sest tal oli kaks vaba päeva. Vabad päevad tekkisid Tsäkko ütlemist mööda nõnda, et kui reisi vahemikku jäi kaks nädalavahetust, saadi lennukipiletid odavamalt.

Ühtlasi käis ta Genfi autonäitusel masinaid kaemas. Rootsis viibis Tsäkko koos kümmekonna inimesega arutamas avaliku teenistuse seadust ja pärast seda käisid nad samuti suusatamas.

Mõlemal korral maksid maanteeametnikud mäepiletite eest ise.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium algatas maanteeameti peadirektori ja mitme teise töötaja kohta teenistusliku järelevalve menetluse, uurimaks, millega nad lähetuste ajal tegelesid.

Ministeeriumi pressiesindaja teatas, et järelevalve uurib maanteeameti töötajate 12.—16. veebruari lähetust Rootsi ja 10.—17. märtsi lähetust Šveitsi, selgitamaks, kas need olid otstarbekad ja seaduslikud.

Ministeerium peab selgusele jõudma 28. märtsiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles