Eribussid täitusid kiiresti õpilastega

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussifirmade aastatepikkused kogemused näitavad, et avatud uste päevale suunduvad eribussid on alati huvilisi täis. Viljandist sõitis eile hommikul tehnikaülikooli poole kümmekond noort ning lisa tuli veel Türilt ja Paidest.
Bussifirmade aastatepikkused kogemused näitavad, et avatud uste päevale suunduvad eribussid on alati huvilisi täis. Viljandist sõitis eile hommikul tehnikaülikooli poole kümmekond noort ning lisa tuli veel Türilt ja Paidest. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandimaa abituriendid sõitsid eile tasuta Tallinna ja täna hommikul läks järjekordne bussitäis Tartu poole. Rohkem aga tasuta sõita ei saa.

Viis eribussi toimetasid kõrgharidushuvilisi Tartusse mitme kooli avatud uste päevale esimest korda.

Tallinna tehnikaülikooli infopäevale said abituriendid kõikjalt Eestist sõita aga kaheksa bussiga. Viljandist võttis see õpilased peale kell üheksa ning tegi peatuse veel Türil ja Paides.

Tehnikaülikooli projektijuhi Jane Palmi sõnutsi on tehnikaülikool tudengikandidaatide sõidutamiseks kasutanud tavaliselt kohalikku teenusepakkujat, kuid seekord polnud Mulgi Reisidel vajalikuks päevaks ühtki bussi pakkuda ja õpilased viis pealinna GoBus.

Eile hommikul astus kümmekond õpilast siiski Mulgi Reiside logoga bussi, mille sihtkohaks oli märgitud «Avatud uksed».

Bussi suurus oleneb eelregistreerimisest

Aastatepikkuste kogemuste alusel ütles GoBusi vedude korraldaja Eldat Pensa, et bussid on alati täis olnud. «Paneme need sõitma vastavalt korraldaja eelregistreerimisele,» selgitas ta.

Pensa rääkis, et ühe bussiga toodi Tallinna Ida- ja Lääne-Virumaa õpilased. Eraldi buss tuli saartelt ning võttis ühes tee peale jäävate regioonide õppurid. Võru, Põlva ja Tartu noored tulid samuti koos. Ainult Pärnust tuli ühissõiduk peaaegu otse, tehes peatuse vaid Märjamaal.

Viljandist sõitis eribuss Tartu poole välja täna hommikul kell üheksa. «Mingeid vahepeatusi ei tehta ja kell viis sõidab buss tagasi Viljandi poole,» lausus Tartu ülikooli avalike suhete peaspetsialist Triin Vakker. Esmaspäeva pärastlõunaks oli rohkem kui 40 kohaga eribussis vaba vaid üks koht.

Kuue kõrgkooli koostöö

Triin Vakkeri sõnutsi tulijatele piiranguid ei seata. Bussid on käima pandud kuue kooli koostöös. Nii võisid tasuta Tartusse sõita kõik, kes tundsid huvi kas Tartu ülikooli, maaülikooli, lennuakadeemia, kaitseväe ühendatud õppeasutuste, tervishoiu kõrgkooli või kõrgema kunstikooli vastu.

Tallinna tehnikaülikool teiste haridusasutustega koostööd ei teinud. Sellegipoolest rõõmustas Jane Palm täis busside üle. «Viljandist on nad alati täis olnud.»

Palmi ütlemist mööda on tehnikaülikoolis kaalutud huviliste sõidutamist ka magistriõppe infopäevale, aga tänavu kevadel saavad tasuta sõitu nautida ainult bakalaureuseõppe huvilised.

Tallinna ülikool eelmisel reedel oma avatud uste päevale sõitu ei organiseerinud. «Kunagi proovisime Ida-Virumaalt noori tuua, aga see ei tasunud ennast ära. Bussid ei tulnud täis,» nentis Tallinna ülikooli turundus- ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Anneli Juul.

Selle kõrgkooli infopäev oli juba enne kevadvaheaja algust.

«Oleme proovinud teha ka vaheajal, aga noored tahavad millalgi puhata ka,» selgitas Juul. Samuti on tema sõnul ülikool infopäeva korraldanud veerandi lõpul ja kuna see kestab kella neljani, saavad tulla ka need, kellel on veel hommikul kool. «Veerandi viimane päev ei ole tavaliselt tõsine koolipäev, et tulla ei saaks,» lausus Juul. Ta lisas, et reedel rahvast tuli, ent huvilisi võinuks olla ka rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles