Karksi kihelkonna kodukohvikutes saab kõhu täis nii traditsioonilisest toidust kui kunstiampsust

Priscilla Õmblus
Copy
Homme on Karksi kihelkonna kodukohvikute õhtu, millel lööb kaasa seitse kohvikut. Sudiste külas pakub Vana Küti kohvik nii magusat kui soolast, nii suitsuliha kui pannkooke.
Homme on Karksi kihelkonna kodukohvikute õhtu, millel lööb kaasa seitse kohvikut. Sudiste külas pakub Vana Küti kohvik nii magusat kui soolast, nii suitsuliha kui pannkooke. Foto: Innar Hunt

Karksi kihelkonnapäevad juhatab homme sisse kodukohvikute õhtu, millel lööb kaasa seitse kohvikut Karksi-Nuias, Sudistes ja Lillis ning kus heade ja veel paremate soolaste ja magusate ampsude seas on pakkuda lubatud mitmesugust traditsioonilist toitu, ulukiliha, suitsusaunapekki ja pannkooke.

"Ääretult hea meel on, et on hästi eripalgelised kodukohvikud – kõik on täiesti erinevad," lausus üks korraldajaid, Karksi-Nuia kultuurikeskuse juhataja Leana Liivson ning tõi esimeseks näiteks kohviku, kust leiab hoopis kunstilist kõhutäidet. "Enno Alliku ateljee-maaligalerii pakub kunstiampsu ja avab oma ukse kõigile kohvikulistele. Tema gurmeeroog on maalid ja külaliste oma majja laskmine."

Teiseks näiteks tõi Leana Liivson Karksi-Nuias Viljandi maanteel tegutseva Kadri poe kohviku, kus saab maitsta karaskit, ning jätkas siis: "Napsi talu ulukiliha grillimispunktis pakutakse erinevaid lihatooteid ja grillisaadusi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles