PÕHJA-SAKALA VALD Vallavalitsus tõrgub siiski majamuuseumi Artur Kapi ühingule kinkimast

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Artur Kapi ühing avaldas kevadell soovi majamuuseumi hoone tükkis muuseumi ning ülalpidamis- ja investeerimiskohustustega endale saada. Volikogu eelmise nädala istungi päevakorrast võeti eelnõu aga välja ning läbirääkimised jätkuvad.
Artur Kapi ühing avaldas kevadell soovi majamuuseumi hoone tükkis muuseumi ning ülalpidamis- ja investeerimiskohustustega endale saada. Volikogu eelmise nädala istungi päevakorrast võeti eelnõu aga välja ning läbirääkimised jätkuvad. Foto: Pärnu Postimees

Kevadel palus Artur Kapi ühing, et Põhja-Sakala vald kingiks Suure-Jaanis asuva majamuuseumi hoone talle, sest valla kärpeplaanides oli mainitud selle müümist. Esialgu mõtet toetanud vallavalitsus võttis eelnõu volikogu istungilt tagasi ning on asunud teisi lahendusi otsima.

Vallavolikogu eelarve- ja majanduskomisjon vaatas Artur Kapi ühingu taotluse anda hoone tükkis muuseumi ning ülalpidamis- ja investeerimiskohustustega talle üle ning toetas seda. Komisjoni ettepanek oli viia majamuuseumi küsimus juunikuisele volikogu istungile arutamiseks ja hääletamiseks, päevakorda lisatud eelnõu võeti sealt aga maha ning eelnõu esitanud vallavanem Karel Tölp palus ühinguga kohtumist, et arutada edasisi samme. Kohtumine tuleb 14. juulil.

Eelmisel nädalal volikogu istungil selgitas vallavanem Karel Tölp, et võttis eelnõu tagasi, sest oli teada, et sel ei ole koalitsioonis piisavalt toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles