Viljandi valla liimpuidutööstus püüdleb jõudsalt kliimaneutraalsuse poole

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Pinska Liimpuit sai toote keskkonnadeklaratsiooni põhjal hea tulemuse ning peagi juurde ehitatav päikesepark vähendab ettevõtte süsinikujalajälge veelgi.
Pinska Liimpuit sai toote keskkonnadeklaratsiooni põhjal hea tulemuse ning peagi juurde ehitatav päikesepark vähendab ettevõtte süsinikujalajälge veelgi. Foto: Marko Saarm

Viljandi vallas Mäeltkülas tegutsev Pinska Liimpuit on sisse murdmas kliimaneutraalsesse majandusse ning saanud äsja toote keskkonnadeklaratsiooni põhjal hea tulemuse, mis tõotab senisest veelgi suuremat konkurentsivõimet, eriti Skandinaavias.

«Püüdleme kliimaneutraalsuse poole ja see on nüüd ära mõõdetud,» lausus Pinska osaühingu juhatuse liige Andrus Vender.

Ettevõtte saadud toote keskkonnadeklaratsiooni (Environmental Product Declaration, EPD) sertifikaat tähendab, et ettevõte järgib põhimõtteid, mida Skandinaavias kui tema ühes põhilises sihtkohas ja ka teistes riikides, kes kliimaneutraalsust tähtsaks peavad, järjest rohkem nõutakse. Sertifikaadi andmise puhul vaadatakse Venderi sõnul väga paljusid komponente ja tabeleid tuli ikka päris kõvasti. «Algab sellest, kes on su partnerid ja kui palju autotransporti kasutad, mis on kütteliigid ja mis energiat kasutad, ja sealt siis järjest edasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles