Raamatukogu saadab mahakantud teosed lugemisrõõmu pakkuma

Priscilla Õmblus
Copy
Täna müüvad Viljandi linnaraamatukogu fuajees raamatukogu mahakantud raamatuid linnamaleva töökad noored. Nagu ütles raamatukogu direktor Reet Lubi, on see üks töölõik, mis aitab noortel tutvuda raamatukogus tehtavaga.
Täna müüvad Viljandi linnaraamatukogu fuajees raamatukogu mahakantud raamatuid linnamaleva töökad noored. Nagu ütles raamatukogu direktor Reet Lubi, on see üks töölõik, mis aitab noortel tutvuda raamatukogus tehtavaga. Foto: Jan Randar Raidma

Raamatukogu läkitab raamatuid uuele ringile: täna müüvad töökad Viljandi töömaleva noored linnaraamatukogu fuajees kogust mahakantud raamatuid.

Nagu ütles Viljandi linnaraamatukogu direktor Reet Lubi, on tänane müük võimalus anda neile mahakantud raamatutele enne paberikonteinerisse jõudmist veel võimalus. "See on võimalus anda raamatule uus elu," rääkis ta. "Need on sellised vanemad raamatud, millest meil on topelteksemplarid ning mille vastu on laenajatel väiksem huvi. Üks eksemplar igaühest jääb meie kogusse kindlasti alles." 

Raamatukogu direktori sõnul on need raamatukogu töödeldud raamatud: mõned on kiletatud ning vöötkoodid, numbrid ja templid sees. "Nad ei ole küll selles mõttes nii väärtustlikud kui need raamatud, mida inimesed otsivad kogumise eesmärgil," selgitas ta. "See on kerge lugemine, mida on hea reisile kaasa võtta ning millest ei ole kahju, kui ta hotelli või lennukisse jääb."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles