Tugev tuul on põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle Eesti

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Tugev tuul on mitmel pool Eestis põhjustanud elektrikatkestusi. Foto on illustratiivne. 
Tugev tuul on mitmel pool Eestis põhjustanud elektrikatkestusi. Foto on illustratiivne. Foto: Dmitri Kotjuh (Järva Teataja)

Terve päeva on räsinud kogu Eestit tormituuled, vihmahood ja äike, mis on põhjustanud mitmel pool  elektrikatkestusi. Kõige ulatuslikumad rikked on Jõgeva-, Rapla- ja Saaremaal, õhtuks on elektrita veel umbes 4400 klienti. Viljandimaal on Elektrilevi virtuaalkaardi järgi enim katkestusi lääneosas.

Tugeva tormi tõttu on palju puid ja oksi murdunud ning põhjustanud ulatuslikke elektrikatkestusi üle kogu Eesti. Elektrilevi andis teada, et brigaadid tegelevad rikete likvideerimisega juba varahommikust ning elektriühendus on taastatud umbes 9000 kliendil, kuid ülitugevad vihmahood ja äike raskendavad tööd.

"Rikkeid likvideerib peaaegu 30 brigaadi ja appi liigub veel lisajõude. Samuti on juhtimiskeskus laiendatud koosseisus tööl, et rikete kõrvaldamine toimuks võimalikult kiiresti. Loodame elektriühenduse taastada enamikul klientidel veel tänase päeva jooksul. Kahjuks pole võimalik äikese ja tugeva tuulega töid teha, sest see on eluohtlik. Seetõttu pole olnud võimalik soovitud tempos rikete lahendamisega edasi liikuda ja mõne rikke lahendamisega võib aega minna homseni," ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm.

Elektrilevi palub kõigil elektrikatkestustest teada anda rakenduse MARU kaudu. See võimaldab elektririkete korral kiiret infovahetust kliendi ja Elektrilevi vahel.

Infot katkestuste arvu ja piirkondade kohta saab Elektrilevi katkestuste kaardilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles