Muhe pensionär päästab viimast korda maailma

, keskealine filmisõber
Copy
300-miljonilise eelarvega seikluse «Indiana Jones ja saatuse seier» nimiosas on endiselt Harrison Ford. See on aga esimene Indy seiklus, mille lavastajatüüri juurest ei leia Steven Spielbergi – tema on taandunud tegevprodutsendi rolli.
300-miljonilise eelarvega seikluse «Indiana Jones ja saatuse seier» nimiosas on endiselt Harrison Ford. See on aga esimene Indy seiklus, mille lavastajatüüri juurest ei leia Steven Spielbergi – tema on taandunud tegevprodutsendi rolli. Foto: Filmikaader

Enamikul 1980. aastatel üles­kasvanutel oli neli püha filmitriloogiat: «Tagasi tulevikku», «Visa hing», «Surmarelv» ja «Indiana Jones». Kõige paremini läks neist tulevikutriloogial, sest sellele ei tehtud ühtegi järge. «Surmarelv» sai ka neljanda osa, mis oli enam-vähem, «Visa hinge» sai aga kahjuks kokku koguni viis ja neist viimane oli sedavõrd halb, et olen kaks korda proovinud vaadata, aga üle paarikümne minuti pole suutnud.

Niisiis olin viiendat ja ühtlasi viimast «Indiana Jonesi» vaatama minnes üsna skeptiliselt meelestatud. Jonesi neljas seiklus, kus mängu tulid ka tulnukad, oli olnud keskpärane ning seega kartsin «Visa hinge» lõppvaatuse kordumist. Ettevaatlikuks tegi ka filmi pikkus – kaks ja pool tundi. Vanasti piisas kahest tunnist, kas tõesti ei saa asju rutem ära öelda?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles