[Eel]arvamusfestival Tartu tänavalt sule sappa saanud festival kolib kiiruga ja pettunult Arkaadia aeda

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Eelmisel aastal said [eel]arvamusfestivali korraldajad loa sulgeda Tartu tänav ja parkla ning muuta see ajutiselt jalakäijate alaks. Tänavu luba ei saadud ning festival on seega sunnitud kolima.
Eelmisel aastal said [eel]arvamusfestivali korraldajad loa sulgeda Tartu tänav ja parkla ning muuta see ajutiselt jalakäijate alaks. Tänavu luba ei saadud ning festival on seega sunnitud kolima. Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus ei luba [eel]arvamusfestivali tänavu Tartu tänavale ning korraldajad on sunnitud selle kiiruga nurgatagusesse Arkaadia aeda kolima.

Et [eel]arvamusfestival peaks algama juba sel reedel, muutusid korraldajad eelmisel nädalal rahutuks, sest linnalt polnud laekunud luba sulgeda festivali korraldamiseks Tartu tänava liiklus autodele, nagu tehti eelmisel aastal. Neljapäeva õhtupoolikul ehk veidi enam kui nädal enne festivali avaüritusi andis Viljandi linnavalitsus korraldajatele teada, et luba nad ei saa ning peavad leidma mõne muu koha, näiteks Vabaduse platsi või Arkaadia aia.

"Põhjusel, et hääletamisel jagunesid hääled sulgemise poolt ja vastu võrdselt, jäi otsus Tartu tänava sulgemiseks vastu võtmata ning luba Tartu tänava ja parkla sulgemiseks [eel]arvamusfestivali ajaks välja andmata," seisab linna saadetud kirjas. Veel seisab seal, et linnaruumis on festivali korraldamiseks sobivaid avalikke kohti, mida saaks kasutada ilma liiklust sulgemata, näiteks Arkaadia aed ja Vabaduse plats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles