RAHVAS ÜTLEB Kui palju olete tööpäeval nõus lõunasöögi eest maksma?

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Sakala küsib, rahvas ütleb: kui palju olete tööpäevadel nõus lõunasöögi eest maksma?
Sakala küsib, rahvas ütleb: kui palju olete tööpäevadel nõus lõunasöögi eest maksma? Foto: Sakala

Ilmselt on sõnast "hinnatõus" kõigil kõrini, aga pääsu sellest ei ole. Kui euribori tõusust mõni siiski pääseb, sest kodulaenu pole ja autot kas pole või on see liisinguta käes, siis sööma peame kõik. Seekord uurime Sakala lugejatelt, kui palju on nad nõus tööpäeval lõunasöögi eest raha välja käima.

Mõni inimene ei söö üldse lõunat, mõni võtab selle kodust karbiga tööle kaasa, mõni õnnelik elab oma töökohale nii lähedal, et saab soovi korral koju lõunat sööma minna. Paljud söövad aga tööpäeval lõunat mõnes lähedal asuvas toidukohas, kus saab osta võrdlemisi soodsa hinna eest kas päevasupi või -prae. Samas on nendegi hinnad jõudsalt kerkimas. Ka Viljandi lõunapakkumiste hinnad on võrreldes paari aasta taguse ajaga tublisti tõusnud: alla viie euro enam päevapraadi ei saa, mõnes kohas maksab lõunapakkumine juba üle kuue euro. See paneb juba mõtlema.

Küsimegi: mida teie lõuna ajal teete? Kas sööte kaasavõetud toitu või ostate endale lõunasöögi? Ja kui ostate, siis kui palju olete nõus selle eest maksma?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles