PÕHJA-SAKALA VALD Opositsioon esitas vallavanemale umbusaldusavalduse. "Ta on saamatu ja koostöövõimetu!" (3)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Neljapäevase Põhja-Sakala vallavolikogu istungi alguses esitas Priit Toobal opositisooni nimel vallavanem Karel Tölbile umbusaldusavalduse, mis läheb arutamisele erakorralisel istungil juulis.
Neljapäevase Põhja-Sakala vallavolikogu istungi alguses esitas Priit Toobal opositisooni nimel vallavanem Karel Tölbile umbusaldusavalduse, mis läheb arutamisele erakorralisel istungil juulis. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallavolikogu kuus opositsioonipoliitikut algatasid neljapäevasel volikogu istungil vallavanem Karel Tölbi umbusaldamise. See läheb hääletamisele 17. juulil volikogu erakorralisel istungil, millel hääletatakse ka valla eelarvestrateegia ja arengukava üle, milleni neljapäevaõhtusel volikogu istungil ei jõutud.

Umbusaldajate sõnutsi pandi väljastpoolt ametisse toodud vallavanemale peaülesanneteks vald raskest finantsseisust välja tuua ja pikaajalist arengut planeerida. Üheksa kuud ametis olnud vallavanema eestvedamisel on koostatud tänavune vallaeelarve, mis juba vastuvõtmise ajal oli umbusaldajate sõnutsi suures puudujäägis. "Puudujäägi lubas vallavanem katta pankadest saadavate laenude põhiosamaksete puhkuse ning vallavara müügiga," sõnas Priit Toobal volikogus avaldust ette lugedes. "Praeguseks on selge, et vallavara müügist planeeritud tulu ei saada. Samuti ei ole võimalik käesoleva aasta eelarves maksepuhkustega arvestada. Vallaeelarve on enam kui ühe miljoni euroga puudujäägis ja vallavalitsus ei ole volikogule esitanud lisaeelarvet, mis sellises olukorras oleks hädavajalik."

Umbusaldajad tõid veel välja, et valla arengudokumentide, arengukava ja eelarvestarteegia koostamised on venima jäänud vallavanema suutmatuse tõttu asju kokku leppida. "Volikogule esitatud eelarvestrateegia 2023–2030 eelnõu on ebaadekvaatne ega ole kooskõlas esitatud valla arengukava 2023–2030 eelnõuga," rõhutas Toobal.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles