Leevenevad tuleohtliku aja piirangud

Sakala
Copy
Päästeamet tühistas suuremas osas Eestis varem kehtestatud tuleohtliku aja piirangud. 
Päästeamet tühistas suuremas osas Eestis varem kehtestatud tuleohtliku aja piirangud. Foto: Marko Saarm

Alates tänasest leevenevad Eestis tuleohtliku aja piirangud. Juba varem kehtestatud piirangud jäävad erandina kehtima Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

"Et viimastel päevadel on sadanud omajagu hoovihma ning üha suurem osa Eestist on saanud kastetud ja vihma prognoositakse ka nädalavahetuseks, on tuleoht vähenenud või vähenemas. See võimaldab varem kehtestatud tuleohtliku aja piirangud suuremas osas Eestis tühistada," ütles päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Tuuli Taavet.

Küll aga jääb looduses lõkke tegemine, grillimine ja suitsetamine keelatuks Valga-, Võru- ja Põlvamaal. "Nendes kolmes maakonnas on tuleoht endiselt suur ja nädalavahetuse sademete prognoos tagasihoidlikum kui mujal Eestis. Seetõttu tuleb seal ikka olla eriti ettevaatlik ja hoolas, et ei puhkeks tuleõnnetust," lisas Taavet.

Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet keskonnaagentuuri ilmateenistuse tuleohukaarti ja operatiivsündmuste hulka. Olusid analüüsitakse iga päev ja inimestele püütakse seada võimalikult vähe piiranguid. Kohe, kui tuleoht väheneb, leevenevad piirangud ka Valga-, Võru- ja Põlvamaal.

Kuigi tuleohtliku aja piirangud leevenevad, peab looduses tuld tehes ja grillides olema väga ettevaatlik. Paigas, kuhu vihm ei ole veel jõudnud ja kus maa on kuiv, tasub tule tegemist vältida. Meeles on tarvis pidada, et tuld tohib teha vaid ettevalmistatud asemel ja tuulevaikse ilmaga, tuld ei tohi hetkekski jätta järelevalveta ning lõkkemeistril peavad käeulatuses olema kustutusvahendid. Samad reeglid kehtivad ohutu grillimise puhul. Turbastel aladel tasub kuival ajal tuleohutuse huvides vältida ATV ja mootorrattaga sõitmist.

Ohutus algab igaühest endast ning lihtsaid reegleid järgides suudame ära hoida suuri tuleõnnetusi metsas ja maastikul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles