KUUMUS TANTSUPEOL Neidude rühma tantsija: ühe tantsu lõpus tuli ühest, teisest ja kolmandast nurgast hõige, et vajatakse meedikut

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Mõnes tantsupeo proovis on tulnud lauspäikese käes veeta kaks tundi järjest. Just väiksemate seas on olnud neid, kes on kuumale alla vandunud ja turgutamist vajanud. 
Mõnes tantsupeo proovis on tulnud lauspäikese käes veeta kaks tundi järjest. Just väiksemate seas on olnud neid, kes on kuumale alla vandunud ja turgutamist vajanud. Foto: Mihkel Maripuu

Neljapäeval tuli tantsupeo läbimäng Tallinnas Kalevi staadionil kuumuse tõttu varem lõpetada ja peo kunstiline toimkond otsustas, et nooremad tantsijad reede hommikul enam läbimängus osalema ei pea. Sakalaga rääkinud vanemad tantsijad ütlesid, et kuumus on küll ränk, aga nende hulgas veel langenuid olnud ei ole.

Viljandi gümnaasiumi segarühma liige Kauri Rull on tantsupeol esimest korda. Küsimusele, miks ta otsustas sellest osa saada, vastas ta muiates, et ta lihtsalt sattus sinna. "Eelmisel aastal läksin tantsima ja jäin sel aastal ka. See aasta on tantsupidu ja siin ma nüüd olen."

Seni on Rulli saatnud ainult head emotsioonid ja kõik on läinud hästi. Proovid on aga tema sõnul olnud teistsugused, kui ta oodata oskas. "Ma eeldasin, et proov on aktiivsem ja etteantud aeg on tantsimist täis. Tegelikult on päris palju seda, et minnakse platsile, võetakse oma joonis sisse ja vaadatakse, kas kõik rühmad on õige koha peal. Seega saab päris palju lihtsalt muru peal istuda. Puhkehetki on proovi ajal rohkem, kui arvasin."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles