Linnajuhid püüavad takistada Viljandi muinsuskaitsekorra kinnitamist

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Kui lossimägede ja sealsete varemete kaitsmise osas valitseb linnas ja muinsuskaitseametis üksmeel, siis orus asuva rannaniidu kaitsmise osas on erinev arusaam. Praeguse plaani kohaselt liigub ka järveäärne haljasala muinsuskaitseala piiridesse.
Kui lossimägede ja sealsete varemete kaitsmise osas valitseb linnas ja muinsuskaitseametis üksmeel, siis orus asuva rannaniidu kaitsmise osas on erinev arusaam. Praeguse plaani kohaselt liigub ka järveäärne haljasala muinsuskaitseala piiridesse. Foto: Jan Randar Raidma

Viljandi volikogu otsustab neljapäevasel istungil, kas saata kultuuriministeeriumile muinsuskaitseameti töömeetodite kohta etteheitvas toonis kiri, et takistada linna muinsuskaitseala kaitsekorra vastuvõtmist. Muinsuskaitseamet leiab, et on arvestanud linnajuhtide ja linlaste ettepanekuid nii palju kui võimalik.

Kaks aastat korra väljatöötamise juures olnud abilinnapea Kalvi Märtin leiab, et muinsuskaitseamet on kutsunud linna esindajad töörühma formaalselt ehk jätnud kõrvale peaaegu kõik nende väljapakutud mõtted ning püüab uue korraga sekkuda linnaelu korraldamisse alates parkimise ja liikluse korraldamisest ja haljasalade korrastamisest ning lõpetades rannaala arengu määramiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles