ABJA-PALUOJA Mulgi vald pole rahul kehva lumelükkamise ja hilinemistega

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Teedespetsialisti sõnutsi ei saa veoautosahk ristmikke korralikult puhtaks ning selliseid teid ja ristmikke nägid abjalased talve jooksul korduvalt.
Teedespetsialisti sõnutsi ei saa veoautosahk ristmikke korralikult puhtaks ning selliseid teid ja ristmikke nägid abjalased talve jooksul korduvalt. Foto: Rein Anton

Mulgi vallas Abja-Paluojal tõrjub eelmisest aastast lund osaühing Jussi. Möödunud talvel tehtud tööga vallavalitsus rahule ei jäänud ning on asunud nõutama kirjalikku kinnitust selle kohta, et järgmisel talvel võtab osaühing kasutusele sobivamad masinad.

Abivallavanem Dmitri Orav saatis kolmapäeval osaühingule märgukirja, milles andis teada, et too on rikkunud lepingu tingimusi, pole kasutanud hankes nõutud masinaid ning tööde kvaliteet jättis talve jooksul seega korduvalt soovida. Valla teedespetsialist Rein Anton saatis osaühingule kirju tihedalt, mõnikord paaripäevaste vahedega, näiteks eelmise aasta 8., 13. ja 15. detsembril ning tänavu 7., 8. ja 13. märtsil.

Antoni sõnutsi on peamine mure selles, et Jussi kasutab lumetõrjeks masinaid, mis sobivad küll maanteele, aga mitte linnatingimustega. "Näiteks kasutas ta sahaga veoautot, samasugust, nagu Keskkonnateenused kasutab riigiteede lükkamiseks, ja laadurit. Suured masinad, aga need ei andnud kvaliteeti. Väravaesiseid lükati kinni ja sahk jättis pöörangud puhastamata, sest keeras laialt. Justkui oli töö tehtud, aga ristmikel ja teistes sellistes kohtades oli kehvasti tehtud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles