SAAGU VALGUS Viljandi vabadussammas saab viimase lihvi pimedate sügisööde saabudes

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui õhtud lähevad pimedamaks, pannakse paika ka Viljandi vabadussamba valgustid. Seni valgustavad sammast tänavalambid.
Kui õhtud lähevad pimedamaks, pannakse paika ka Viljandi vabadussamba valgustid. Seni valgustavad sammast tänavalambid. Foto: Marko Saarm

Reedel enne võidupüha paraadi avatud Viljandi vabadussambast on saanud turismiobjekt ning üldiselt ollakse taastatud monumendiga rahul. Päris lõplikult see aga veel valmis pole, sest puudu on üks oluline osa – valgustus.

Sotsiaalmeedias on lisaks samba kiitmisele avaldatud arvamust, et selle juures võiks öösiti olla parem valgustus ning peale Vabaduse platsi servas olevate tänavalampide võiksid seal olla kohtvalgustid. Viljandi haldusameti juhataja Andres Mägi kinnitas, et samba valgustuslahenduse ja valgustite tarvis sai tellitud eraldi projekt. "Valgustid on juba olemas ja ootavad aega, kui õhtud on taas pimedad, siis pannakse need valguskunstniku abiga paika," lausus ta.

Linnapea Madis Timpson ütles kolmapäeval kõigepealt, et nii reedel Viljandis asetleidnud paraadi kui vabadussamba avamisega võib väga rahul olla: ilmaga vedas ja kõik läks plaanipäraselt. "Kaitseliit jäi meiega rahule, peaminister ütles, et lahkub Viljandist hea tundega, ning tundub, et ka pealtvaatajad olid rõõmsad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles