"Merevaigust aer" Kahe kullaga tasustatud noormeeste kaheksapaat täitis tiitlivõistluste normi

Priscilla Õmblus
Copy
Leedus rahvusvahelisel regatil "Merevaigust aer" ei olnud kummalgi päeval vastast Eesti U-23 vanuseklassi meeste kaheksapaadile, kes võitis kulla Ukraina ja Suurbritannia paadi ees.
Leedus rahvusvahelisel regatil "Merevaigust aer" ei olnud kummalgi päeval vastast Eesti U-23 vanuseklassi meeste kaheksapaadile, kes võitis kulla Ukraina ja Suurbritannia paadi ees. Foto: Viljandi sõudeklubi

Nädalavahetusel Leedus Trakais peetud regatilt "Merevaigust aer" võitis Viljandi sõudja Leo Muiste U-23 vanuseklassi meeste kaheksapaadi koosseisus kaks kulda ning ühtlasi saab ta nüüd koondisega valmistuma hakata juulis ees ootavateks U-23 vanuseklassi maailmameistrivõistlusteks. Gerli Endrekson naasis Leedust neidude ühepaadi hõbeda ja Doris Meinbek naiste ühepaadi pronksiga.

"Merevaigust aer" on pika traditsiooniga regatt, millel on läbi aegade olnud oluline koht koondiste tiitlivõistlusteks valmistumisel. Tänavu olid võistlustules 13 riigi sõudjad, nende seas kaheksa sõudjat Viljandist.

Nagu ütles Viljandi treener Ruth Vaar, on see võistlus väga hea rahvusvaheline kool noorematele sõudjatele. Muigamisi lisas ta, et see on alati olnud ka justkui sõudjate jaanipäev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles