Odessa ooperigala tutvustab Viljandis üht Euroopa ilusamat ooperimaja

Margus Haav
, reporter
Copy
Möödunud aastal kõlasid Viljandi laululaval ooperigalal "Itaalia promenaad" parimad aariad Itaalia ooperiajaloo kullafondist. Tänavuse gala keskmes on Odessa.
Möödunud aastal kõlasid Viljandi laululaval ooperigalal "Itaalia promenaad" parimad aariad Itaalia ooperiajaloo kullafondist. Tänavuse gala keskmes on Odessa. Foto: EVE NAABER

Viljandi Suveooperi galakontsert toob neljapäeva õhtul Viljandi lauluväljakule Odessa rahvusliku akadeemilise ooperi- ja balletiteatri kuus solisti dirigent Ihor Tšernitski juhtimisel. Neid saadab Üle-eestiline Noorte Sümfooniaorkester.

Kavas on tuntud aariad Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, Gaetano Donizetti ning Wolfgang Amadeus Mozarti loomingust ning valik Ukraina muusikalisest  varamust näiteks laule Ukraina ühest esimesest ooperist "Zaporoožlased Doonau tagant" ning ka rahvalaule. Kõik Viljandisse jõudvad Odessa solistid on väga hea rahvusvahelise mainega ja hinnatud konkursside laureaadid, kes on esinenud väljaspool Odessat ja Ukrainat Suurest Teatrist Viini Riigiooperini ja Milano La Scalast New York Metropolitan Operani.

Üks gala korraldajaid Jüri Leiten sattus Odessa ooperimajja neli nädalat enne Vene Föderatsiooni kallaletungi ning jäi selle tasemega väga rahule. Kuigi korraldajad hellitasid vahepeal lootust, et Viljandisse saab tuua terve Odessa teatri, siis esialgu käib see siiski üle jõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles