Maasika juurest startinud jalutuskäik viis seltskonna vanalinna nurgatagustesse

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Esimeses peatuspaigas jutustas Reet Taimsoo, et võrreldes Tallinna vanalinnaga ei näe Viljandis keskajast pärit hooneid, küll aga on siin tollest ajast pärit tänavavõrk ja markeeritud need kohad, kus kulges linnamüür. Viljandi kivist linnamüür oli Tallinna 2,3-kilomeetrisest müürist poole lühem.
Esimeses peatuspaigas jutustas Reet Taimsoo, et võrreldes Tallinna vanalinnaga ei näe Viljandis keskajast pärit hooneid, küll aga on siin tollest ajast pärit tänavavõrk ja markeeritud need kohad, kus kulges linnamüür. Viljandi kivist linnamüür oli Tallinna 2,3-kilomeetrisest müürist poole lühem. Foto: Marko Saarm

Esmaspäeval algas Vabaduse platsilt maasika juurest tänavune esimene Viljandi linnatuur ja nagu kõigil tulevastel tuuridel oli ka seekord linna tutvustaja kohalik.

Kohalikke, kes on tuuri tegemise vastu tänavu huvi tundnud ja mai jooksul koolitust saanud, on kuus. «Sel ja järgmisel nädalal teevad nad prooviks tuure kaasa ja siis selgub, kui paljud neist hakkavad seda tööd tegema,» lausus Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juht Annika Vihmann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles