Vallamaja Koroonahirmus seisma jäänud ehitus kallines kolme aastaga üle miljoni euro

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Tulevase vallamaja 3D-vaade. Peaprojekteerija oli aktsiaselts Resand, arhitektuurse projekti projekteerija osaühing Arhinaut.
Tulevase vallamaja 3D-vaade. Peaprojekteerija oli aktsiaselts Resand, arhitektuurse projekti projekteerija osaühing Arhinaut. Foto: Arhinaut

Kolme aastaga kallines Viiratsisse Viljandi vallamaja rajamine miljoni euro võrra, aga nüüd liigub vallavõim sinnapoole, et väikse lisaraha leidmise järel saaks juba juulis ehitajaga käed lüüa ja poolteise aasta pärast oma ametnikud linnast ära kolida.

2020. aasta kevadel oli vallavõim ja kohalik ehitusfirma Silindia Ehitus vallamaja ehituseks lepingu sõlminud ning 2 036 400 euro eest oleks pidanud ehitus algama, kuid siis saabusid koroonalaine, eriolukord ning teadmatus tuleviku suhtes ning vallavalitsus taganes viimasel hetkel lepingust.

Mure aga jäi, sest Viljandi valla ametnikud ei mahu vallamajja ja teistes majades renditud ruumidesse kuidagi ära. Mullu kerkis vallamaja rajamise vajadus uuesti päevakorda. Ehitushankele mindi vastu teadmises, et vallal on kolm miljoni eurot ning tagataskus võimalus ehitajaga läbi rääkida, et üht-teist ehitamata jätta. Kui eelarve mullu sügisel volikokku saadeti, tundus üsna võimatu selle raha eest maja valmis saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles