Jaanipühadel andis tooni lähisuhtevägivald

Sakala
Copy
Jaaniajal olid politsei väljakutsete peamised märksõnad alkoholist tingitud konfliktid, liiklusrikkumised ja lähisuhtevägivald.
Jaaniajal olid politsei väljakutsete peamised märksõnad alkoholist tingitud konfliktid, liiklusrikkumised ja lähisuhtevägivald. Foto: Elmo Riig

Viljandimaal pikad pühad endaga traagilisi sündmusi kaasa ei toonud ning need möödusid politseile isegi rahulikumalt kui tavaline nädalavahetus. Viljandi jaoskonna patrullitalituse juhi Silver Simuste sõnul teenindasid patrullid 57 väljakutset ning kaheksa neist olid seotud lähisuhtevägivallaga. 

"Maakonnas kontrolliti 838 juhi kainust ning juhtimiselt kõrvaldati seitse alkoholi tarvitanud juhti, neist kaks olid raskes joobes," rääkis Simuste. "Arestikambrisse viidi neli inimest. Lisaks tuvastasime jaanipühade ajal kaheksa alaealist, kes olid pruukinud alkoholi. Nemad andsime peale esmaseid menetlustoiminguid üle lapsevanematele."

Politsei hinnangul olid Viljandimaa jaanipühad üldkokkuvõttes pigem rahulikud. Kui tavapäraselt teenindavad patrullid nädalavahetuse päevade jooksul keskmiselt 20 väljakutset ööpäevas, siis möödunud pühade ajal oli väljakutseid isegi vähem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles