MULGIMAA PEREMÄNG Paistu kihelkonnas sai õppida mulgi keelt, piiluda häärberisse, kassile pai teha ning otsida kirikust põrgunurka

Copy

Mulgimaa peremäng alustas oma uut hooaega seekord Paistu kihelkonnas. Esimesel mängupäeval sai käia Mulgimaa külades ja taludes, jalutada looduskaunites paikades, maitsta kohalikke toite, kuulata muusikat, õppida mulgi keelt ja avastada piirkonna ajalugu.

Päeva jooksul ootas külalisi Holstre-Polli spordikeskus, kus sai mängida kettagolfi ning sõita erinevate rataste, rulluiskude ja -suuskadega. Paistus oli avatud rahvamaja, kus sai tutvuda mulgikeelsete raamatutega, sobitada lähemat tutvust kamaga ja kolada rahvamaja telgitagustes ja pööningul. Rahvamajast paar sammu edasi oli uksed valla löönud Paistu kirik.

Sultsis Vana-Vallamaja talus kõlas terve päev muusika ning sai pererahvaga juttu vesta, lähemalt vana taastatud Mulgi häärberit kaeda ja päevakava nägi ette ka kontserdi. Heimtali muuseum oli samuti uksed lahti teinud ning muuseumidele ja näitustele lisaks sai seal nii keha kinnitada kui osaleda Mulgi pudru valmistamise õpitoas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles