Viljandi vast avatud mälestussammas meelitab ligi turiste ja rõõmustab kohalikke

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Päev pärast avamist oli huvi samba vastu suur ning taasavatud sammast pildistati, filmiti ning kiideti.
Päev pärast avamist oli huvi samba vastu suur ning taasavatud sammast pildistati, filmiti ning kiideti. Foto: Marko Saarm

Riigijuhid ja linnajuhid avasid eile, võidupüha hommikul Viljandimaa vabadussõjas langenute mälestussamba ning pärast sellele järgnenud paraadi oli pärgade ja rukkililledega kaunistatud samba ümber arvukalt nii kohalikke kui kaugemalt tulnud uudistajaid üsna hiliste õhtutundideni ning neid jätkus ka jaanipäeval.

Samba taasavamise ajaks võidupühal kell üheksa hommikul kogunes Vabaduse platsile sadu inimesi, samuti sagis jaanipäeva keskpäeval samba ümber veel kümneid turiste ja kohalikke elanikke ning parkimiskoha leidmine oli keeruline ülesanne. Inimesed kõndisid omavahel vesteldes ümber samba, lugesid silte ning tegid pilte nii sambast kui iseendast samba taustal. Nii mõnigi inimene oli pärit kaugemalt ning võtnud ette reisi Viljandisse üksnes selleks, et sammast vaadata.

Näiteks Pärnust tulnud Mati Tiimus sõnas samba juures koos pere ja sõpradega kuju ja selle kirju uudistades, et reisi Viljandisse sugugi kahetseda ei tule, sest sammas on väga kena ning taastatud vabadussambaga võivad viljandlased ja terve maakond igati rahule jääda. "Reis igati asja ette läinud. Väga puhaste joontega, suur ja mõjub ju väga hästi ja võimsalt!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles