Võidupüha möödus päästjatele rahulikult ja suuremate põlenguteta. "Inimesed märkasid ohte!"

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Möödunud ööpäeval said päästjad 72 väljakutset, kuid suuremaid põlenguid õnneks ei olnud.
Möödunud ööpäeval said päästjad 72 väljakutset, kuid suuremaid põlenguid õnneks ei olnud. Foto: Marko Saarm

Möödunud ööpäeval said päästjad üle Eesti kokku 72 väljakutset, neist 46 oli seotud jaanitulega. Leidus murelikke inimesi, kes naabri õues tuld nähes kutsusid päästjad, kuid enamik lõketest olid siiski tehtud ohutult. Lisaks käisid nii kutselised kui vabatahtlikud päästjad lõkkepatrullis ligi 100 korral.

Päästeameti kriisivalmiduse talituse juhataja Erkki Põllu sõnul olid inimesed enamasti teadlikud tuleohtliku aja reeglitest ning käitusid üldjuhul igati vastutustundlikult. "Päästjad tuvastasid küll mitmeid lõkkeid ja grillimisi, mis hoolimata tuletegemise keelust metsa või RMK aladele tehtud olid, kuid mis pärast selgitustööd kustutati."

Väljakutseid said päästjad Eestis kokku 72, aga suuremaid maastikupõlenguid või muid tulekahjusid ei olnud. Kahel korral süttis lõket ümbritsev kulu, kuid põleng saadi kiiresti kontrolli alla ja suuremat kahju ei sündinud. Lisaks tegid päästjad terve jaanilaupäeva jooksul üle Eesti ligi sada patrullkäiku, mille käigus tuvastati küll mitmeid väiksemaid rikkumisi, kuid enamasti lahenesid need rahulikult ja päästjate korralduse peale lõkked kustutati või toodi juurde puuduvad kustutusvahendid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles