Peaminister Kaja Kallas võidupühal: vabadus ei ole iseenesestmõistetav, vaid selle eest tuleb võidelda (7)

Copy
Peaminister Kaja Kallas rõhutas Viljandimaa vabadussamba avamisel peetud kõnes, et vaba Eesti seisab vankumatult Ukraina kõrval.
Peaminister Kaja Kallas rõhutas Viljandimaa vabadussamba avamisel peetud kõnes, et vaba Eesti seisab vankumatult Ukraina kõrval. Foto: Elmo Riig

Peaminister Kaja Kallas ütles võidupühal peetud kõnes, et vabadus on meie ühine ja suurim väärtus. Kõige paremini suudame me seda hoida, olles ühtsed ja seades ühise eesmärgi – vabaduse ja Eesti kaitstuse – kõrgemale mis tahes erimeelsustest.

Peaminister sõnas Viljandis taasavatud vabadussamba jalamil peetud kõnes, et vabadussõda oli ehe näide sellest, kuidas ühtsus ja usk ühisesse eesmärki toovad edu. "Võitlesime oma riigi ja vabaduse esimest korda kätte rohkem kui sada aastat tagasi ning uuesti 32 aastat tagasi. Paljud meist, ka mina, kuulume põlvkonda, kes mäletab, kuidas on elada vabaduseta. Eesti inimesed teavad hästi, et vabadus ei ole iseenesestmõistetav, vaid selle eest tuleb võidelda ning et see on võitlemist väärt," lausus peaminister.

Kallas toonitas, et maailmas valitseva üldise ebakindluse keskel on Eesti tänasel päeval hästi kaitstud. Tema sõnul mõistavad eestlased, et riigikaitse algab meist endist ja meie valmidusest oma vabaduse eest seista.

"On rõõm, et Eesti ühiskonna kaitsetahe on väga kõrge. Tänan kõiki, kes Eesti riigikaitsesse ja siseturvalisusesse panustavad – olgu see siis elukutselise, reservisti või vabatahtlikuna; mõistva pereliikme või tööandjana. Teie kõigi panus on hindamatu väärtusega," kinnitas Kallas.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles