Kutseõppekeskus sai hinnalise seadme, millest oli kaua unistanud

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Viljandi kutseõppekeskus sai kätte Creanexi firma sõidukisimulaatori. Seda tutvustas õpetajatele Creanexi tootepealik Miikka Laaja.
Viljandi kutseõppekeskus sai kätte Creanexi firma sõidukisimulaatori. Seda tutvustas õpetajatele Creanexi tootepealik Miikka Laaja. Foto: Viljandi Kutseõppekeskus

Viljandi kutseõppekeskus sai kätte ligi 50 000 eurot maksva sõidukisimulaatori, millest oli kaua puudust tundnud. Lisaks autojuhiks õppijatele saavad simulaatorit kasutada ehitajad, sest sellel saab õppida ka kahveltõstuki juhtimist.

Viljandi kutseõppekeskuse auto- ja metalliõppe osakonna juht Priit Taklaja rääkis, et Creanexi sõidukisimulaator jõudis kooli hanke korras. "Riik käis välja võimaluse ja Eesti kutsekoolid said teha pakkumisi, milliseid simulaatoreid nad vajavad, ning nende hulgast valiti välja need, kellel on see vajadus põhjendatud. Ja meil oli ta põhjendatud."

Nagu ütles Taklaja, siis seesugune simulaator maksab ligikaudu 50 000 eurot ning koolil endal ei oleks olnud võimalik seda soetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles