Haigla erakorralise meditsiini osakonnas on ooteaeg tavapärasest pikem

Sakala
Copy
Tavapäraselt tuleb Viljandi haiglasse erakorralist arstiabi saama keskmiselt 30-40 inimest ööpäevas, kuid viimaste kuude jooksul on abivajajate hulk kasvanud 50-60-ni.
Tavapäraselt tuleb Viljandi haiglasse erakorralist arstiabi saama keskmiselt 30-40 inimest ööpäevas, kuid viimaste kuude jooksul on abivajajate hulk kasvanud 50-60-ni. Foto: Elmo Riig

Suvi on Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonnas kõige kiirem aeg, sest kukkumiste, haavade ja põletustega traumasid on tavalisest rohkem. Haigla annab teada, et seetõttu peab sinna tulles arvestama tavapärasest pikema ooteajaga. Tavatult soojast ilmast tingitud terviserikete suurenemist ei ole märgatud.

Viljandi haigla erakorralise meditsiini osakonna vanemarsti Kristiina Miku sõnul tuleb harilikult erakorralist arstiabi saama keskmiselt 30-40 inimest ööpäevas, kuid viimaste kuude jooksul on abivajajate hulk kasvanud 50-60-ni.

"Kahjuks suureneb see arv suvel veelgi, arvestades inimeste liikumist seoses puhkusega. Kõrgajal on oodata isegi kuni 70 patsienti päevas," lausus Mikk ning lisas, et umbes 50 protsenti neist moodustavad erakorralise meditsiini osakonna kategooriate järgi "rohelised" ja "sinised" patsiendid ehk need, kes ei peaks abi saama sellest osakonnast, vaid perearstilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles