Eesti talunikud proteste ei kavanda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Veidenberg
Arvo Veidenberg Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Erinevalt teisipäeval traktoritega Riia vallutanud Läti talunikest ei kavatse Eesti talupidajate keskliit protestiüritusi korraldada.


Liidu juhatuse esimees Arvo Veidenberg ütles, et kuigi põhjuse leiaks, ei ole aktsioone kavas.


«Oleme küll mõelnud piimakombinaatidele survet avaldada hinnapoliitika ja ebavõrdse suhtumise pärast, aga ei pea seda üldiselt efektiivseks,» lausus Veidenberg.

Esimehe hinnangul pole Eesti ja Läti põllumajandusel suurt vahet, kuid naabrite juures avaldab tuntavat mõju riigi kehvem majanduslik seisukord. Näiteks hilines seal toetuste väljamaksmine.

Lätlased pole veel kutsunud eestlasi oma aktsioonidele toetust avaldama. Küll aga avaldas talupidajate keskliidu peadirektor Kaul Nurm lätlastele toetust Brüsselis, kus nood nõudsid Euroopa Liidu uutele liikmetele vanadega võrdset kohtlemist.

«Lätlased on üldse aktiivsemad ja temperamentsemad,» nentis Veidenberg.

Lätis on põllumajanduslike osaühingute osa tema sõnul väiksem kui Eestis. Rohkem on väiketalusid ning talunikel on ka suurem poliitiline jõudu.

Teisipäeval kogunes Riiga ja selle ümbrusesse arvukalt protestijaid mitmesaja põllumajandusmasinaga. Valitsus rahuldas meeleavaldajate neli peamist nõuet, oma tagasiastumisest teatas ka põllumajandusminister Martinš Roze.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles