RAHVAS ÜTLEB Kui suur osa teie pere eelarvest kulub autoliisingule? (2)

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Kui suur osa teie pere eelarvest kulub autoliisingule?
Kui suur osa teie pere eelarvest kulub autoliisingule? Foto: Sakala

Tänavapildis jääb silma väga palju väga erinevaid autosid. Millises hinnaklassis autot aga vaadata, kui on vaja osta endale see kõige esimene või siis vajab vana väljavahetamist? Abiks ja orientiiriks võib ehk olla teadmine, kui palju teised iga kuu maksavad.

Mis see igakuine väljaminek võiks siis olla, kui on soov uus sõber maja ette tuua? Internetis antakse kõikvõimalikke juhiseid, näiteks et auto ei tohiks maksta rohkem kui pool aastasissetulekust või et autoliisingule ei tohiks kuluda rohkem kui 15 protsenti igakuisest sissetulekust. Mõnikord on raske otsustada, kas plaanitav ost on ikka taskukohane ja mõistuspärane või hoopis üle oma jõu elamine.

Seekord uurimegi, kui suure osa pere eelarvest kulutavad lugejad autole või autodele. Et sõitmisvajadus on inimestel väga erinev, jätame praegu kütusekulu kõrvale ja keskendume üksnes liisingule. Kui olete auto kingituseks saanud, juba välja ostnud või ostsite selle liisinguta, palume anda teada, kui suure osa oma sissetulekust oleksite nõus uue auto ostmisel iga kuu maksma.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles