Minister saatis teele poolteistsada kultuurset lõpetajat

Copy

Pühapäeval Ugala teatris peetud Viljandi kultuuriakadeemia lõpuaktusel sai diplomi viimase kümne aasta rekordarv üliõpilasi –147. Aktusel osalenud haridus- ja teadusminister Kristina Kallas soovis oma peokõnes neile eelkõige eneseusku.

"Teie ametis on see eriti oluline, loominguliste inimeste kutsumuses on eneseteadlikkus väga tähtis," rääkis minister. "Te olete tähenduse loojad ja me elame ajastul, mil tuleviku suhtes on üleval väga palju küsimärke. See on nähtamatu niidistik ühiskonna all, mis ei väljendu ainult selles, et kuskil on üks kunstiliselt ilus vaip või hea muusikapala. See on tähenduse loomise niidistik ja ma loodan, et akadeemia on andnud teile oskuse luua."

Kristina Kallas nentis, et kultuuriakadeemia on Eesti haridusmaastikul kindlalt oma rolli loonud. "See roll on väga tähtis ja raske on üles lugeda kõiki neid algatusi, mida akadeemia on koos oma siit välja kasvanud projektidega teinud. Neid on palju muusikas, rahvakultuuris, käsitöös, huvihariduses, kogukonnakultuuri kujundamises ja üldse kultuurikorralduses. Ja see on väga uhke tunne, et 30 aastaga on loodud väga oluline kultuuriasutus. Teie olete eneseteadlikud loojad ja teie roll ühiskonnas on praegusel muutuste perioodil väga suur."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles