RAAMATUARVUSTUS Unistuste järgimise olulisus soojuse ja sõbralikkuse kastmes

Copy
"Hundiema ühepajatoidu saladuse" esitlusel Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu poes juhtis juttu Margus Haava ja Tuulike Kivestu-Rotellaga (paremal) lastekirjanduse uurija Jaanika Palm.
"Hundiema ühepajatoidu saladuse" esitlusel Tallinnas Viru keskuse Rahva Raamatu poes juhtis juttu Margus Haava ja Tuulike Kivestu-Rotellaga (paremal) lastekirjanduse uurija Jaanika Palm. Foto: Ines Laansalu

Kas te olete kunagi mõelnud, miks hunt jänest taga ajab? Looduses ilmselt selleks, et tagada endale ninaesine, multifilmis selleks, et alanduse eest kätte maksta. Raamatus aga võib ta seda teha hoopiski isevärki põhjusel. Millisel just, on ühe hundiema ühepajatoidu saladus, mis peitub romaani- ja ajakirjaniku Margus Haava vastse lasteraamatu kaante vahel.

Ei juhtu just tihti, et karu püüab kinni jahimehe, maja distsiplineerib koera või tigu otsustab oma tagasihoidliku koja pilvelõhkuja vastu välja vahetada. Just sellised on mõned näited muinasjutukogumikust "Hundiema ühepajatoidu saladus".

Klassikalisele muinasjutule kohaselt satuvad tegelased neis lugudes keerukatesse olukordadesse, kuid tulevad raskustega toime ning võtavad kaasa kenakese õppetunni. Lood ei kulge aga teps mitte klassikalist hea ja kurja vastandumise rada, vaid lõpevad sageli humoorika puändiga. Humoorikad juhtumised ning tegelaste – loomade, inimeste ja ka tavapäraselt elutute esemete kujutamine läbi huumoriprisma on jutukogumikku kandvaks jooneks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles