Keskkonnaamet andis välja erakordselt suure tulekahjuohu hoiatuse

Sakala
Copy
10. juunil Ärikülas lahvatanud rabapõleng sai alguse piirkonnas, kus tuleoht looduses on äärmiselt suur. 
10. juunil Ärikülas lahvatanud rabapõleng sai alguse piirkonnas, kus tuleoht looduses on äärmiselt suur. Foto: Marko Saarm

Keskkonnaagentuuri andmetel on Viljandimaal väga suur tulekahjuoht. Viljandimaa on ameti andmetel nende maakondade hulgas, kus valitseb äärmiselt suur ehk viienda, kõige kõrgema kategooria oht. 

Viljandimaa tuleohuindeks on 7266, mis tähendab, et töötab metsatulekahjude avastamise süsteem ja päästeteenistusel on valmisolek metsatulekahju kustutamiseks.

Keskkonnaamet andis ühtlasi tervele Mandri-Eestile ning Hiiumaale ja Vormsile oranži ehk teise taseme tuleohu- ja kuumahoiatuse. Kollase ehk esimese taseme hoiatusega pääsesid vaid Saare- ja Muhumaa, kus tuleoht on väga suur ning õhutemperatuur kerkib 27–29 kraadini. Ülejäänud Eesti piirkondades on tuleoht erakordselt suur ning õhutemperatuur ulatub 27–31 kraadini.

14. juunist kehtib kogu Eestis tuleohtlik aeg ning ulatuslike tulekahjude vältimiseks on metsa ja muu taimestikuga ning turbapinnasega aladel keelatud lõkketegemine, grillimine ja suitsetamine. Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet keskonnaagentuuri ilmateenistuse tuleohukaarti. Ilmaolusid analüüsitakse iga päev ning inimestele püütakse seada võimalikult vähe piiranguid. 

Päästeamet kaalub tuleohtliku aja piirangute lõpetamist ajavahemikul 22.–25. juunini, et kõik saaksid jaanilõkkest rõõmu tunda. Otsus selle kohta tehakse esmaspäeval, 19. juunil, võttes arvesse tuleohu indeksit, metsa- ja maastikupõlengute arvu ning inimeste distsiplineeritust. Eraaias lõkke tegemisel manitseb amet eelkõige enda elu ja vara silmas pidades tuleohutusnõudeid järgima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles