Mulgi vallavanem: tasuta ühistransport kasvatas sõitjate hulka

Sakala
Copy
Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus võttis vastu avalduse, mis mõistab hukka valitsuse plaani kaotada alates järgmisest aastast tasuta ühistransport maakondades.
Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus võttis vastu avalduse, mis mõistab hukka valitsuse plaani kaotada alates järgmisest aastast tasuta ühistransport maakondades. Foto: Elmo Riig

Kommenteerides valitsuse plaani kaotada tasuta maakondlik bussiliiklus, ütles Mulgi vallavanem Imre Jugomäe uudisteagentuurile BNS, et kuigi valitsus peab maakondlikku bussiliiklust eesmärgipäratuks rahaneelajaks, näitab reaalsus vastupidist ja bussisõitjate hulk on hoopis kasvamas.  

"Ka enne reformi jõustumist 2018. aastal rääkisid kriitikud eelnevalt, et keegi ei kasuta ega vaja piletita sõitu. Ometi kasvas pärast seda Viljandimaa reisijate arv esimese kuuga tervelt 50 protsendi ehk ligi 36 000 reisija võrra," vahendas Keskerakond Imre Jugomäe sõnu. "Käesolevaks aastaks on Viljandimaal prognoositud kaks miljonit sõitu, 2017. aastal oli vastav näitaja alla 1,4 miljoni. See tähendab, et lisandunud on rohkem kui 630 000 reisi. Tasuta ühistransport ei ole ainult kulu, vaid investeering meie ühiskonda ja võrdsematesse võimalustesse. Süsteemi lõhkumise asemel on vaja suunata ressurssi kohaliku liinivõrgu arendamiseks."

Keskerakonna Viljandimaa piirkonna juhatus võttis vastu avalduse, mis mõistab hukka Reformierakonna, Eesti 200 ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna plaani kaotada alates järgmisest aastast tasuta ühistransport maakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles