FESTIVAL Suure-Jaani muusikapeo kulminatsiooniks on džässivõtmes orelikontsert ja sinimustvalge kerkimine rabasaarel

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb 2020. aasta festival avamiselt.
Pildil on kunstiline juht, ettevõtmist korraldava rahvusvahelise Artur Kapi ühingu esimees oreliprofessor Andres Uibo.
See ülesvõte pärineb 2020. aasta festival avamiselt. Pildil on kunstiline juht, ettevõtmist korraldava rahvusvahelise Artur Kapi ühingu esimees oreliprofessor Andres Uibo. Foto: Marko Saarm

Laupäeval algava 26. heliloojatele Kappidele pühendatud Suure-Jaani muusikafestivali üks kõrgpunkte on traditsiooniline päikesetõusukontsert Hüpassaare rabasaarel 23. juuni öösel kell 3. Tänavu on see aga džässivõtmes ja võidupüha puhul tõmmatakse masti sinimustvalge.

Nagu rääkis 17.–23. juunini kestva festivali kunstiline juht, ettevõtmist korraldava rahvusvahelise Artur Kapi ühingu esimees oreliprofessor Andres Uibo, läheb tänavu sohu Budapesti kultuuripalee Hauptwerki orel, millele on ühe tooni kaupa salvestatud ligikaudu 5000 vilet. Sellel mängib Leipzigi ülikooli rektor David Timm. Saksofonil musitseerib Lembit Saarsalu, tšellol Marten Meibaum ning laulab ja vahetekste loeb Lauri Saatpalu.

David Timm on Andres Uibo sõnutsi orelil kodus igas žanris klassikast rokini, tema eriline spetsialiteet on aga džäss. Muu hulgas on ta olnud ansamblipartner Ameerika lauljale Bobby McFerrinile, kelle tuntuim laul on "Don‘t Worry, Be Happy".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles