Kultuuriakadeemia lõpetab rekordarv üliõpilasi

Sakala
Copy
Kultuuriakadeemiast saab tänavu lõpudiplomi rekordarv tudengeid. 
Kultuuriakadeemiast saab tänavu lõpudiplomi rekordarv tudengeid. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval kell 13 algab Ugala teatris Viljandi kultuuriakadeemia lõpuaktus. Tänavu saab diplomi viimase kümne aasta rekordarv üliõpilasi  – 147 lõpetajat.

Kultuuriakadeemia rakenduskõrgharidusõppe lõpetab 111 ning magistriõppe 36 üliõpilast. Kõige enam lõpetajaid on kogukonnahariduse ja huvitegevuse õppekaval – 28. Cum laude diplom antakse 16 lõpetajale.

Viljandi kultuuriakadeemia õppedirektori Kadri Steinbachi hinnangul mõjutas lõpetajate arvu koroonaperiood. "Nii mõnedki tänased lõpetajad on need, kes lõpetamist ehk natukene edasi lükanud. Samas on väga palju ka nominaalajaga lõpetanuid ning üldiselt teeb suurt rõõmu igaüks, kes on võtnud vaevaks ülikooliteekond edukalt lõpule viia," sõnas Steinbach.

Lõpuaktust lavastavad kultuuriakadeemia tantsupedagoogika lektor Anu Sööt ning etenduskunstide teise kursuse lavastajatudengid Kärt Kokkota ja Oskar Viirand. "Lisaks aktuse peateemale, milleks on alati päevakangelased – lõpetajad ise, on aktuse alateema "Nähtamatud hääled"," ütles Sööt. "Kõlada lastakse mõtteid ka nendelt inimestelt, kes küll iga päev akadeemias tudengitega otse toimetavad, kuid kelle mõtted jäävad sageli avalikult kuulmata.”

Aktusel tunnustatakse ka parimate lõputööde autoreid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles