Vald otsib Kulla leerimajja väärikaid tegutsejaid

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Mitme preemia vääriliselt restarueeritud Kulla leerimajas on pärast Mulgi kultuuri instituudi väljakolimist küll kolm tegutsejat, kuid ruumi jaguks ka uutele rentnikele. 
Mitme preemia vääriliselt restarueeritud Kulla leerimajas on pärast Mulgi kultuuri instituudi väljakolimist küll kolm tegutsejat, kuid ruumi jaguks ka uutele rentnikele. Foto: Elmo Riig

Mulgi elamuskeskuse valmimise järel on Sooglemäele kolimas ka seni Kulla leerimajas tegutsenud Mulgi kultuuri instituut. See omakorda on pärast restaureerimist mitme preemia vääriliseks kuulutatud majja jätnud tühja ruumi, mida vald tahaks väärikalt täita.

Mulgi vallavanema Imre Jugomäe sõnul on Kulla leerimaja väga ilus ja hästi renoveeritud, kuid tuleb hoolitseda, et hoonel oleks ka edaspidi sisu. Sealjuures tuleb lähtuda sellest, et tegemist on kiriku varaga, mis on antud hoonestusõigusega 40 aastaks omavalitsusele kasutada ja hallata. Seetõttu on lepingus klausel, et Kullal toimuv peab olema avalik teenus ja maja ei tohi üürida erakätesse. "Piirid on peal, aga need on mõistlikud," nentis vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles