Kortermaja otsaseinale tuleb kunstiteos

Sakala
Copy
Väike-Kaare tänava maja otsasein kaetakse tänavakunstiga. 
Väike-Kaare tänava maja otsasein kaetakse tänavakunstiga. Foto: Elmo Riig

Tänavakunstifestivali "Rural Urban Art" ehk RUA ühe ettevõtmisena kaetakse Viljandi Väike-Kaare tänav 15 kortermaja otsasein suuremõõtmelise kunstiteosega, mis on hästi vaadeldav üle Paala tee peremajade poolt. Teose loob Taani kunstnik Peter Skensved.

Linnakunstnik Kristi Kangilaski tervitas linnas toimetavat festivali ning ütles, ei juhtu just iga päev, et rahvusvaheliselt tunnustatud tänavakunstnike looming tuuakse koju kätte. "Soovin südamest tänada Väike-Kaare 15 korteriühistut. Tänu koostööle selle ühistuga on Viljandi tulevikus ühe supergraafika võrra rikkam," lisas ta. 

1979. aastal sündinud Peter Skensved, kes kasutab ka kunstnikunime Name One, peab oluliseks, et tema töö sisendaks lootust puuetega inimestele või lastekodus olijatele. Sellest tulenes ka asukoha valik. Kunstnik alustas tööd 14. juuni hommikul ja loodab teose valmis saada nädala lõpuks.

Viljandis leiab tänavakunstifestivali ajal aset teisigi huvitavaid ettevõtmisi. Laupäeval kell 12 algab Lennukitehase eest tasuta tänavakunstituur, millel otsitakse linna peidetud tänavakunsti. Tuuri juhib kunstiteadlane ja tänavakunstigiid Kerly Ritval.

Viljandi linna ja valda rännanud RUA tänavakunstifestival sai alguse 12. juunil ja lõpeb 18. juunil ning selle käigus valmib Viljandis ning mitmes Viljandi valla külas ja alevikus 11 eriilmelist seinamaali. Osaleb kaheksa riigi kunstnikke ning korraldaja on mittetulundusühing Rural Urban Art.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles